VriendenLoterij

De VriendenLoterij ondersteunt verscheidene doelen, waar veel ‘vrienden’ bijeenkomen. Dat zijn bijvoorbeeld clubs en verenigingen. Het initiatief werd opgericht in 1989 door Humanitas en maakt tegenwoordig onderdeel uit van de Holding Nationale Goed Doelen Loterijen N.V. Circa 50 procent van de inkomsten naar naar goede doelen en/of organisaties die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

Geschiedenis VriendenLoterij

Deze loterij werd opgericht in 1989 door Humanitas. Toentertijd was de loterij bekend onder de noemer ‘Sponsor Bingo Loterij’. In 1998 werd het onderdeel van de Nationale Postcode Loterij. In 2002 volgende ook de BankGiro Loterij. Pas sinds 2011 is de naam gewijzigd naar de VriendenLoterij.

Loten van de VriendenLoterij

Je hebt keuze uit verschillende soorten loten. Via de website van de organisatie kun je gemakkelijk losse loten kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een, twee of drie loten kopen. Een lot kost 13,50 euro per trekking. Dat is inclusief de jackpotbonus van 0,50 euro. Er zijn 14 trekkingen per jaar en indien gewenst kun je ook een jaarabonnement afsluiten. Je dient als deelnemer minimaal 18 jaar te zijn en je dient akkoord te gaan met het deelnemersregelement. De maandelijkse trekking vindt plaats op de laatste doordeweeks dag vóór de negende van de volgende maand. De trekkingen vinden plaats om 10.00 uur in Amsterdam. De uitslagen worden iedere negende van de maand gepubliceerd. Als je wilt meespelen zonder jackpotbonus, zal je contact moeten opnemen met de ledenservice via 0900 – 300 1400 (normaal tarief).

De jackpot

De jackpot wordt doorgaans een keer per jaar uitgereikt. Daarnaast zijn er ook nog maandelijkse hoofdprijzen waar je kans op maakt.  Je maakt iedere maand kans op € 250,- tot € 100.000,-, reischeques en verscheidene andere prijzen. De winkansen staan hieronder genoteerd.

Winkansen

De kans dat je een miljoenenprijs wint is 1 op 24.700. De kans dat je de een maandelijkse hoofdprijs wint is 1 op 24.000. In 2016 zijn meer dan 1,8 miljoen prijzen verloot. In 2016 speelden er gemiddeld 498.000 deelnemers mee per trekking. Circa 109.000 deelnemers hadden een prijs. De gemiddelde kans voor een deelnemer op een prijs was daarmee een op vier per trekking, wat gebaseerd is op 14 trekkingen per deelnemer.

Sponsoring en goede doelen

De VriendenLoterij is een maatschappelijk verantwoorde sponsor en houdt de goede doelen vooral binnen Nederland. De loterij zet zich vooral in op het gebied van gezondheid en welzijn. Vooral sport is een belangrijk onderdeel in het sponsortraject van de organisatie. Sinds 2005 is het merk bijvoorbeeld maatschappelijk partner van de Eredivisie. Ook sponsort het diverse andere goede doelen, waaronder de Esther Vergeer Foundation. Je kunt zelf kiezen aan welk goed doel jij iets geeft. Als je geen keuze maakt, wordt het standaard verdeeld aan onder andere het Diabetes Fonds, Longfonds, Aids Fonds, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting en/of het Oogfonds.

Televisieshows

Door de jaren heen is de organisatie meerdere keren op televisie verschenen. De eerste editie kwam uit in 1999/2000 en werd gepresenteerd door Gaston Starreveld en Stella Gommans. De meest recente versie is Wie Goed Doet, welke in 2014 werd gepresenteerd door Renate Verbaan.

Loten kopen?

Wil je graag meespelen met de VriendenLoterij en daarmee ook kans maken op de miljoenenprijs? Speel dan mee en koop je loten online! Je kunt dit tegenwoordig eenvoudig aanvragen via de website van de loterij. Als je wilt kun je ook een jaarabonnement afsluiten. Het voordeel daarvan is, is dat je automatisch meespeelt. Je hoeft dan ook niet iedere keer weer een los lot te kopen. Dan maak je het meeste kans, omdat je altijd meespeelt!

Hulp nodig?

Wil je graag loten kopen met behulp via onze website, maar heb je hier nog enige hulp bij nodig? Neem dan contact op met onze vriendelijke klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur je vragen of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we je een uitgebreid antwoord kunnen geven. We horen graag van je én veel succes met het winnen van de jackpot! We gunnen het je.

Contact opnemen met de VriendenLoterij

Wil je graag contact opnemen met VriendenLoterij, bijvoorbeeld voor het opzeggen van je abonnement? Gebruik dan de volgende gegevens:

Adres: VriendenLoterij, Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam

Telefoonnummer: 0900 – 300 1400 (normaal tarief)