Lucky Day

De naam doet het al vermoeden: met Lucky Day maak je vrijwel iedere dag weer kans op prijzen. Je bepaalt zelf op welke geldbedragen je kans maakt. De verschillende prijzen die te winnen zijn, zijn afhankelijk van de getallen die je kiest, je inleg en tot slot het aantal getallen dat je goed hebt. Je kunt niet alleen geld lenen bij deze loterij, maar ook andere prijzen zoals vakanties scooters, horloges of vakanties. De winkans is 1 op 3,9.

Geschiedenis

Het spel komt voor uit het Chinese spel Keno. Dat spel bestaat al circa 2200 jaar. Oorspronkelijk moesten deelnemers tien uit 120 Chinese karakters kiezen. Toentertijd werden de winnaars nog bekend gemaakt middels postduiven in de regio. Het spel had daarom de bijnaam: ‘Het spel van de witte duif’.

Deze loterij verscheen als eerst in Nederland in april 1993. Eerder stond het bekend als Lucky Ten, maar in 2000 werd de naam veranderd naar Lucky Day. Tussen september 2006 en januari 2009 werd het spel niet gespeeld. De loterij werd toen vervangen door De Lotto. In januari 2009 werd Lucky Day echter weer gespeeld.

Loten van Lucky Day

Er zijn verschillende loten die je kunt kopen. Je kunt los een lot kopen van 1,50 euro, maar je kunt ook meerdere loten kopen tot een maximum van 22,50 euro. Daarnaast kun je nog meespelen met een bonusspel en kun je een aantal trekkingen selecteren. Je kunt tot maximaal 24 trekkingen vooruit spelen. Je loten van Lucky Day koop je gemakkelijk via de website. Er is ook een mogelijkheid om een gratis lot te winnen. Dit noemt men het ‘Speltegoed’. Als je wat tegoed inzet, is dit een jaar geldig. Daardoor kun je een keer gratis meespelen met de volgende trekking. Er zijn 22 trekkingen per maand.

Jackpot en prijzen

Je maakt kans op verscheidene prijzen. De hoogte van de jackpot kan sterk verschillen, maar staat soms op wel 450.000 euro. Naast de jackpot maak je ook kans op kleinere geldprijzen, vakanties, scooters of horloges.

Winkansen

De kans dat je daadwerkelijk iets wint bij Lucky Day is 1 op 3,9. Dat wil nog niet zeggen dat je je complete inleg ook daadwerkelijk terugverdient. De winkansen bij de loterij zijn daarmee redelijk. Echter heb je een hogere winkans dan bij bijvoorbeeld de Postcode Loterij, maar nog wel een lagere winkans dan bij de Staatsloterij.

Sponsoring en goede doelen

Als je meespeelt met Lucky Day, steun je diverse goede doelen. De organisatie valt onder De Lotto en steunt daarmee 19 goede doelen op gebied van cultuur, sport, volksgezondheid en maatschappelijk wel zijn. Ook als je niets wint, is je geld dus toch goed besteed. Van de totale opbrengst gaat circa de helft naar goede doelen. Daarmee draagt de loterij miljoenen euro’s per jaar af.

Loten kopen

Wil je graag loten kopen? Je kunt via ons overzichtpagina loten kopen bekijken welke loten er momenteel allemaal beschikbaar zijn. In sommige gevallen kun je ook een jaarabonnement afsluiten bij een bepaalde aanbieder. Dat heeft als voordeel dat je direct een jaar lang meespeelt en daarmee ook meer kans maakt. Je hoeft dan niet steeds handmatig een nieuw lot te kopen.

Hulp nodig?

Wil je graag loten kopen met behulp van ons overzicht loterijen, maar heb je hier nog enige hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur je vragen of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we je een uitgebreid antwoord kunnen geven. We horen graag van je. Succes met het winnen van een leuke prijs.

Contact opnemen met Lotto

Wil je contact opnemen met Lotto, omdat je bijvoorbeeld een grote prijs hebt gewonnen of omdat je je abonnement wilt opzeggen? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0800 – 1502 (gratis nummer) of stuur een brief naar het Postadres Postbus 3074, 2280 GB in Rijswijk. Het bezoekadres is Laan van Hoornwijck 55 in Rijswijk.