Eurojackpot

De Eurojackpot is, zoals de naam al doet vermoeden, een Europese loterij. Deze loterij is ontzettend groot en heeft diverse miljoenenprijzen om uit te reiken. Je kunt relatief voordelig meespelen. De eerste trekking vond plaats in maart 2012.

Geschiedenis

De eerste Eurojackpot trekking vond plaats in maart 2012. Toentertijd deden er zes landen mee: Slovenië, Estland, Finland, Denemarken én Nederland. Tijdens de derde trekking deed ook Italië mee aan het concept. In 2012 sloot als laatste ook Spanje zich aan bij Eurojackpot. In de opvolgende jaren kwamen er steeds meer landen bij, waaronder Spanje, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Zweden, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen. Daarmee spelen vrijwel de alle grote landen mee aan de Eurojackpot. Alleen Frankrijk is nog niet aangesloten van de grotere landen.

Hoe werkt het?

De Eurojackpot is een zogeheten ‘’double-pool’’ loterij. Dat betekent dat het winnende lot, welke bestaat uit vijf nummers plus twee bonusnummers, wordt bepaald aan de hand van twee afzonderlijke trekkingen. Het is hetzelfde idee als bij EuroMillions.

Loten van de Eurojackpot

Je kunt los een lot kopen voor slechts twee euro. Als je meerdere loten koopt, heb je ook kans op extra prijzen. Je kunt bijvoorbeeld exclusieve kaarten winnen voor een concert en je maakt kans op de jackpot. Je kunt deze loten gemakkelijk online bestellen via de website van de loterij.

Prijzen en jackpot

De Eurojackpot heeft een enorme prijzenpot. Het behoort zelfs tot de grootste van Europa. Op dit moment heeft alleen EuroMillions een nog grotere prijzenpot. Je kunt enkele kleinere prijzen winnen, maar je kunt ook miljoenen verdienen! Er worden op twaalf verschillende niveaus prijzen uitgereikt. De trekking vindt plaats op vrijdag om 19:00 GMT (live in Helsinki, Finland). Indien je de loten online koopt, worden de bedragen belastingvrij uitbetaald op je rekeningnummer.

Winkansen

De kans dat je daadwerkelijk de jackpot wint, is 1 op 95 miljoen. Dat komt doordat er ontzettend veel deelnemers zijn uit verschillende Europese landen. Er zijn ook nog kleinere prijzen tot 100.000 euro waar je kans opmaakt. Hier maak je, statistisch gezien, meer kans op dan de miljoenenprijs. 36 Procent van het prijzengeld naar de Jackpot en daarmee is dat echt een knaller. Eerder was dat 22 procent en daarmee is het wel flink verhoogd.

Loten kopen?

Wil je graag meedoen met Eurojackpot? Je kunt een lot gemakkelijk online bestellen. Bekijk hiervoor ons overzicht loterijen. Er zijn verschillende loterijen waar je aan kunt deelnemen. Als je wilt kun je ook een jaarabonnement afsluiten. Dan speel je iedere keer automatisch mee met de volgende trekking. Je kunt je abonnement ten alle tijden weer opzeggen. Vaak krijg je bovendien nog een welkomstcadeau als je een abonnement neemt. Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit gratis loten.

Hulp nodig?

Wil je graag loten kopen met behulp van onze vergelijkingstool, maar heb je hier nog enige hulp bij nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar: neem gerust contact op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur je vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we je een uitgebreid antwoord kunnen geven. We horen graag van je én natuurlijk veel succes met het winnen van een prijs! Het is je van harte gegund.