BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is een Nederlandse loterij waar ongeveer 600.000 mensen maandelijks meespelen. De organisatie werd opgericht in 1961 en valt onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Ook de VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vallen hieronder.

Geschiedenis

In 1961 werd de BankGiro Loterij opgericht. Het werd opgericht als een cultuurloterij, waarbij de goede doelen zich vooral richten op de Nederlandse cultuur. In 2016 heeft de organisatie bijna 67 miljoen euro bijgedragen aan cultuurorganisaties. Door de Belastingdienst is de organisatie bestempeld als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling (ABNI)’. Minstens 90% wordt ingezet voor een algemeen belang. Tot en met 2001 bedroeg deze inleg circa 66 miljoen per jaar. 40 Miljoen werd verdeeld over vijf vaste goede doelen. In het najaar van 2002 sloot de organisatie zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de toenmalige Sponsor bingo Loterij (welke haar naam veranderde in VriendenLoterij in 2011).

Loten van de BankGiro Loterij

Een lot bij de BankGiro loterij kost 13,50 euro. Dat is inclusief de weekprijzenverdubbelaar. Jaarlijks zijn er vijftien trekkingen, waarvoor je eventueel een jaarabonnement kunt afsluiten. Alle prijzen gaan er gegarandeerd bij iedere trekking uit: het betreft namelijk een maandelijkse trekking. Daarnaast zijn er enkele speciale acties, zoals tijdens Oud en Nieuw. Je lotnummer bestaat uit je bankrekeningnummer. De trekkingen vinden plaats op elke laatste woensdag van de maand.

Prijzen

De jackpot wordt een paar keer per jaar uitgereikt. Dit bedraagt enkele miljoenen euro’s. De hoofdprijs bestaat echt uit een miljoen euro. Verder worden er diverse prijzen verloot van onder meer een half miljoen, 100.000, 25.000 of 10.000 euro. Er zijn boven ook nog verscheidene kleinere prijzen en enkele prijzen in natura. Mocht je prijs hebben, ontvang je dit binnen 28 dagen. Je gegevens kun je gemakkelijk invoeren via de website van de organisatie.

Winkansen

Je winkans bij deze loterij is een op drie. De kans dat je daadwerkelijk de weekprijs wint, als je een jaar lang meespeelt, is 1 op 10.000. De kans op de miljoenenprijs is op een op een miljoen, waarmee de kans vanzelfsprekend vrij klein is om dit daadwerkelijk te winnen.

Sponsoring en goede doelen

Met je deelname draag je bij aan verschillende goede doelen. De BankGiro Loterij helpt veelal culturele instellingen, waaronder het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Fries Museum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De missie van de organisatie bestaat dan ook uit cultuurbehoud van de Nederlandse erfgoederen. Daarnaast wil men ook bekendheid geven aan deze culturele activiteiten. In totaal ondersteunt de organisatie 51 goede doelen. De verdeling staat op de website vermeld.

Wil je graag loten kopen?

Wil je graag meespelen met de BankGiro Loterij? Bekijk dan ons handige overzicht met de verschillende loterijen. Je kunt je loten direct online bestellen bij de aanbieder naar keuze. Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om een jaarabonnement af te sluiten. De kosten daarvan bedragen 198,75 euro. Ongeveer 50 procent van dat bedrag wordt afgestaan aan goede doelen, die voornamelijk in Nederland opereren.

Hulp nodig?

Wil je graag loten kopen met behulp van onze vergelijkingstool, maar heb je hier nog enige hulp bij nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Doordeweeks, werkdagen, zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur je vraag (of eventuele vragen) zo specifiek mogelijk door, zodat we je een uitgebreid antwoord kunnen geven. We horen graag van je én veel succes met het winnen van de jackpot! Het is je, vanuit ons, gegund.

Contact opnemen met de BankGiro Loterij

Als je contact wilt opnemen met de BankGiro Loterij, kun je hen op verschillende manieren bereiken. Je kunt de organisatie bezoeken op de Van Eeghenstraat 70, 1071 GK in Amsterdam of je kunt hen telefonisch bereiken via het nummer 0900 – 300 1600 (tien cent per minuut). Via dit nummer kun je ook eventuele (jaar)abonnementen opzeggen.